Политика за колачиња

Заштитата на вашата приватност при користење на нашата веб-страница е особено важна за нас. Затоа, детално ќе ве информираме за следното собирање лични и нелични податоци.  

Allmobil GmbH има право да користи лични и анонимни податоци, предмет на правата на субјектот на податоците опишани подолу, до степенот што е дозволено со закон.  

На оваа веб-страница се користи софтвер за анализа на употреба. Со проценка на овие податоци, може да се добијат вредни знаења за потребите на корисниците. Овие откритија помагаат за понатамошно подобрување на квалитетот на понудата. Детално, следниов записник со податоци се зачувува без ограничување за секој повик:  

 

 • Анонимизирана форма на IP адреса на компјутерот што бара  
 • Датум и време на пристап или барање  
 • Име на пристапната страница или датотека
 • Референца од која страница се пристапува до оваа страница  
 • прелистувач што го користи корисникот, вклучувајќи ја и верзијата на прелистувачот
 •   Оперативен систем што го користи корисникот    

I. Што е колаче?  

Колаче е мала датотека со текст што ги зачувува поставките на Интернет. Речиси секоја веб-страница ја користи оваа технологија. Се презема од вашиот интернет прелистувач прв пат кога ќе посетите веб-страница. Следниот пат кога ќе ја посетите оваа веб-страница со истиот уред, колачето и информациите зачувани во неа или ќе бидат испратени назад на веб-страницата што ја генерирала (колаче од прва страна) или на друга веб-страница на која припаѓа (колаче од трети лица). Како резултат, веб-страницата препознава дека веќе е достапна со овој прелистувач и во некои случаи варира на прикажаната содржина.  

Некои колачиња се исклучително корисни затоа што можат да го подобрат корисничкото искуство кога посетувате веб-страница што сте ја посетиле неколку пати. Под услов да користите ист уред за крај и ист прелистувач како порано, колачињата се сеќаваат на пр. Б. на вашите преференци, кажете како користите страница и прилагодете ги прикажаните понуди порелевантни за вашите лични интереси и потреби. Повеќето колачиња што ги користиме автоматски се бришат од вашиот хард диск на крајот од сесијата на прелистувачот ("колачиња за сесии"). Покрај тоа, ние исто така користиме колачиња што остануваат на вашиот хард диск надвор од сесијата. Ова се прави првенствено за да се подобри корисничкото искуство кога веб-страницата повторно се повикува со последователно прилагодување на веб-страницата кон вашите лични потреби и со тоа оптимизирање на времето за вчитување.  

 

II. Поставки за колачиња на оваа веб-страница  

[1] Колачиња без согласност  

Строго неопходните колачиња, исто така наречени "строго неопходни", гарантираат функции без кои не би можеле да ја користите оваа веб-страница како што е предвидено. Овие колачиња се користат исклучиво од нас и затоа се таканаречени колачиња од прва страна. Тие се зачувуваат само на вашиот компјутер за време на тековната сесија на прелистувачот. Строго неопходни колачиња: Имаме т.н. "колаче за сесии" за функција за најавување. Без ова колаче нема најава и затоа нема функции зад најавувањето.  

Покрај тоа, ваквите колачиња обезбедуваат, на пример, функционалност на промена од http на https при промена на страници, а со тоа и усогласеност со зголемени безбедносни барања за пренос на податоци. Не е потребна согласност за употреба на строго неопходни колачиња.  

Строго неопходните колачиња не можат да се деактивираат преку функцијата на оваа страница. Сепак, тие можат да бидат деактивирани во секое време преку користениот прелистувач. Погледнете ги упатствата подолу.  

[2] Колачиња од прва страна кои бараат одобрување  

Колачињата, кои според чисто законско дефинирање не се апсолутно неопходни за користење на веб-страницата, сепак исполнуваат важни задачи. Без овие колачиња, функциите што овозможуваат удобно пребарување на нашата веб-страница, како што се претходно наполнети обрасци, повеќе нема да бидат достапни. Направените поставки, како што е избор на јазик, не можат да бидат зачувани и затоа мора повторно да се пребаруваат на секоја страница. Покрај тоа, веќе немаме можност да одговориме на вас со индивидуално прилагодени понуди.  

Користените колачиња на првата партија се наведени подолу со подетален опис:  

 

 • Име на колаче: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com) Задача: Со помош на услугите на Webtrekk, собираме статистички податоци за употребата на нашата веб-страница. Овие податоци се користат за трајно подобрување и оптимизирање на веб-страницата и нашите понуди и на тој начин да ги направат поинтересни за вас. Податоците обезбедуваат параметри како што се бројот на посетители, однесувањето на клик и просечното активно време на корисниците на веб-страницата на страница, со цел понатамошно подобрување на веб-страницата со проценка на истите. УРЛ-адресите на упатување исто така статистички го проценуваат бројот на корисници кои доаѓаат на нашата веб-страница од веб-страниците на партнерите со цел да разберат која од нашите маркетинг кампањи предизвика интерес за нашата веб-страница.
 • Времетраење на складирање: сесија или некои податоци до 10 години    

 Копче за одбивање е поставено во вашиот прелистувач за техничка примена на оваа противречност. Ова колаче се користи само за да го наведете вашиот приговор. Забележете дека од технички причини, cookie-от за исклучување може да се користи само за прелистувачот од кој е поставен. Ако ги избришете колачињата или користите друг прелистувач или друг уред за крај, треба повторно да го извршите откажувањето.  

 

III. Вашите поставки за колаче  

Вашиот прелистувач може да се постави така што колачињата се креираат само со ваша согласност или генерално отфрлени. Сепак, би сакале да истакнеме дека областите на веб-страницата се ограничени или воопшто не можат да се користат без колачиња.  

Вие имате опција да контролирате употреба на "колачиња" и да ги спречите доколку е потребно со конфигурирање на прелистувачот како што следи:  

 

 • Internet Explorer, видете овде (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Дополнители - Опции за Интернет - табулаторот "Advanced" - под Безбедносната ставка Проверете ги барањата "Испратете" Не следи "до веб-страниците посетени со Интернет Explorer" - потврдете  
 • Firefox, видете овде (https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-loeschen-daten-von-website-entfernen) Мени - Подесувања - Приватност - во ставката Хроника за да "креирате според поставките дефинирани од корисникот" - на Направете ги саканите поставки под "Колачиња" - потврдете  
 • Гугл Хром, видете овде (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=de) Мени - Прилагодувања - Напредни поставки - кликнете на "Поставки за содржина" во делот "Приватност" - Поставете ознака за проверка на "Колачињата" - потврдете  
 • Сафари, видете овде (https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=de_DE) Сафари - Подесувања - Приватност - потврдете ги посакуваните поставки под "Колачиња и податоци за веб-страница"    

  

Од јануари 2018 година

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи