Општи прашања

Каде можете да добиете информации за е-мобилност?

 Марката Мун на Allmobil GmbH е вашиот контакт за сè што е поврзано со електронската мобилност. Ве молиме, испратете го вашето барање на е-пошта: office(kwfat)moon-power(kwfdot)com

Што ми треба за мојот електричен автомобил?

 За безгрижно користење на вашето чисто електрично возило или приклучоци хибриди, се што ви треба навистина е соодветна опција за полнење. Покрај кабелот за полнење, кој делумно е вклучен во стандардната опрема на некои возила, инсталацијата на boxидната кутија е една опција за одржливо решение.

Како е дефинирана моќноста за полнење, времето за полнење и опсегот на мојот електричен автомобил?

Моќноста за полнење на електрично возило зависи од таканаречениот полнач за оптеретување (OBC) на вашето возило и се движи од 2,3 до 22 kW, во зависност од соодветното возило.  

Преземајќи го VW e-Golf како пример, следната пресметка резултира за време и опсег на полнење:  

Време на полнење (ч) = капацитет на батеријата (35,8 kWh) / моќност на полнење (7,2 kW)  

 Опсег (300 км) = капацитет на батеријата (35,8 kWh) / потрошувачка на енергија (12,7 kWh / 100km) * 100

Кои се предностите на електричен автомобил?
 • 100% без емисија
 • Промоција на електрични автомобили  
 • Пониски даноци и премии за осигурување  
 • Паркинг за електрични возила  
 • Модерна технологија  
 • Ниски оперативни трошоци  
Како се разликуваат типовите на конекторот?

 Со полнење на наизменична струја, се прави разлика помеѓу типот 1 (претежно азиски брендови) и приклучоци од типот 2. Приклучокот тип 2 е стандарден приклучок за полнење за европските производители. Во областа на еднонасочната струја, вообичаен е азискиот CHADEMO и европскиот CCS стандард.

Што треба да размислувам при купување на мојата постелка / станица за полнење?

 Во зависност од постојната инсталација на куќата и посакуваното електрично возило, мора да се почитуваат следниве параметри: капацитет за полнење на wallидот, капацитет за полнење на возилото, типот на конектор, соодветност на отворено на wallидот, интеграција во решенија за паметни домови, интеграција во решенија за паметни домови, блокирање на опсези за театар и интеграција во системите за веб-страница.

Како работи напојувањето?

Во принцип, постојат две опции за снабдување на вашето електрично возило, користење на постојниот договор за електрична енергија или инсталирање на фотоволтаичен систем.  

 Со фотоволтаичниот систем произведувате сопствена соларна енергија и заштедувате трошоци за електрична енергија секој ден. Вишокот на сончева електрична енергија или се влева во складирање дома и може да се користи повторно или директно во вашето електрично возило за да ја полните батеријата.

Може ли сончевата електрична енергија да ја чува и пренесува електричниот автомобил?

 Употребата на електрична енергија зачувана во батеријата на возилото за домаќинството е процес кој во голема мерка не е предвиден во постојните генерации на возила. И покрај тоа, со воведувањето на идните генерации, се разгледува двонасочна употреба на електрична енергија, така што батеријата на возилото може да се користи и за снабдување на куќата.

Кои се предностите на wallbox?

 Безбедно полнење и пократко време на полнење, интеграција на соларна енергија и складирање, наплата на отплата, прилагодливост, администрација на корисници и други интелигентни функции како што се паметни домови, WLAN, итн.

Може ли wallbox да биде поврзан со фотоволтаичниот систем?

 Да, многу едноставно, бидејќи системот за управување со товарот што се испорачува комуницира со софтверот на сите вообичаени производители на инвертори.

Кои се предностите на фотоволтаичниот систем?
 • Сопствено напојување  
 • Долг работен век  
 • Еколошки и одржлив  
 • Многу малку одржување  
 • Безбедна инвестиција во иднина  
 • Овозможува одржлива подвижност  

Често поставувани прашања

Сè за електричниот автомобил

Што ми треба за мојот електричен автомобил?

 За безгрижно користење на вашето чисто електрично возило или приклучоци хибриди, се што ви треба навистина е соодветна опција за полнење. Покрај кабелот за полнење, кој делумно е вклучен во стандардната опрема на некои возила, инсталацијата на boxидната кутија е една опција за одржливо решение. За лицата со приватни области на покривот, кои бараат независност од снабдувачот на енергија, постои и фотоволтаичен систем со сопствен дом.

Како е дефинирана моќноста за полнење, времето за полнење и опсегот на мојот електричен автомобил?

Капацитетот на полнење на електрично возило зависи од таканаречениот полнач за оптеретување (OBC) на вашето возило и се движи од 2,7 до 22 kW, во зависност од соодветното возило.  

Преземајќи го VW e-Golf како пример, следната пресметка резултира за време и опсег на полнење:  

Време на полнење (ч) = капацитет на батеријата (35,8 kWh) / моќност на полнење (7,2 kW)  

 Опсег (300 км) = капацитет на батеријата (35,8 kWh) / потрошувачка на енергија (12,7 kWh / 100km) * 100

Кои се предностите на електричен автомобил?
 • 100% без емисија  
 • Промоција на електрични автомобили  
 • Пониски даноци и премии за осигурување  
 • Паркинг за електрични возила  
 • Модерна технологија  
 • Ниски оперативни трошоци  
Какви својства за полнење има за електрични автомобили?

 Се прави разлика помеѓу полнење на наизменична струја (наизменична струја), што овозможува полнење на моќност до 43 kW и DC (директна струја). Неколку производители на автомобили планираат поголеми капацитети за полнење до 350 kW во областа на DC полнењето.

Може ли да заштедам трошоци со електричен автомобил?

 Да, има огромни даночни придобивки во споредба со бензинот или дизелот. Тие заштедуваат и до 30% трошоци за одржување и до 60% трошоци за гориво.

Дали имате дополнителни прашања?

 Среќни сме да одговориме на вашите прашања. Пополнете го нашиот формулар за контакт. Вие исто така сте добредојдени да ни испратите е-пошта на office@moon-power.com.

Формулар за контакт

 Со ова потврдувам дека личните и не-личните податоци дадени од мене може да бидат обработени од Allmobil GmbH на автоматски начин во согласност со декларацијата за заштита на податоците. Податоците ќе бидат обработени само за да одговорат на прашањето за клиенти.

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи