POWER
Wallbox Заедница

Новиот интелигентен wallbox за електрични возила.

Заедницата MOON Wallbox работи во два начина: "моќ" за брзо вчитување и "паметен" за интелигентна контрола на процесот на полнење со цел да се зголеми само-потрошувачката на фотоволтаичниот систем.

Наместо да користите конвенционално произведена електрична енергија од фосилни електрани за процесот на полнење, можете да го користите новиот wallbox од МООН за да ја добиете потребната електрична енергија директно од вашиот фотоволтаичен систем или од вашиот дом. Вака електричната мобилност станува навистина чиста за прв пат.

 Заедницата MOON Wallbox работи на Sonnen Technology.

 

Тука сме да помогнеме
Тука сме да помогнеме

Карактеристики

Моќност за полнење
до 22 kW

Контрола на полнење
преку апликација

Кабел за полнење
со приклучок Type 2

Животна средина
100% чиста мобилност

Технички карактеристики

Моќност од 22 kW  

Перформансите за полнење на заедницата МООН Волбокс се повисоки отколку со приклучоците на Шуко. Поточно, моќноста за полнење е 22 kW, што е околу 6 пати поголема отколку кога е поврзана со штекерот за домаќинство.

 

Контрола на полнење  

Заедницата MOON Wallbox работи во два начина: "моќ" за брзо вчитување и "паметен" за интелигентна контрола на процесот на полнење со цел да се зголеми само-потрошувачката на фотоволтаичниот систем.

 

Функција

 Заедницата MOON Wallbox е интелигентно поврзана со вашиот фотоволтаичен систем и со вашиот дом. Двата можни режима: "моќ" и "паметен" може да се активираат директно на boxидот или преку апликацијата. Апликацијата исто така ги прикажува сите информации за процесот на полнење.

Паметно полнење

Режим за напојување  

Енергијата гарантира дека електричниот автомобил е наполнет со електрична енергија што ја произведува самата што е можно побрзо, така што автомобилот е подготвен за употреба повторно во ниеден момент воопшто. Ако сопствената електрична енергија не е доволна за процесот на полнење, можете да ја користите вашата MOON Wallbox заедница за да добиете дополнителна енергија од sonnenCommunity.

 

Паметен режим на полнење  

"Паметниот" обезбедува интелигентна контрола на процесот на полнење. Тука прво се утврдува кога автомобилот ќе се користи следниот пат. Ова осигурува дека возилото е целосно наполнето и подготвено за употреба во избраното време.

 

Стабилизирање на мрежата  

Овие интелигентни режими на полнење не само што ја оптимизираат вашата потрошувачка, исто така можете да избегнете мрежни флуктуации што се појавуваат кога се повеќе електрични автомобили сакаат да ги наполнат своите батерии во исто време во вечерните часови.

 

Управување со енергија Бидете помалку зависни од електричната мрежа и префрлете се на комплетното решение на MOON. Флексибилен и прилагодлив.

Повеќе производи MOON Добијте и чувајте енергија

MOON фотоволтаичен систем  

Создавајте енергија на лице место: Фотоволтаичните системи генерираат еколошка соларна енергија. Контактирајте нè и добијте повеќе информации.

 

 MOON ДОМАШНО СКЛАДИРАЊЕ

Компактното складирање на енергија за вашиот дом. Чувајте ја електричната енергија со леснотија и испорачајте ја флексибилно благодарение на највисок квалитет и издржливост.

 

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи