Заштита на податоци

 

Заштитата на вашата приватност при користење на нашата веб-страница www.moon-power.mk е особено важна за нас. Затоа сакаме подетално да ве информираме за обработката на вашите лични информации. Одговорноста за заштита на информациите на оваа страница е одговорност на Порше Македонија дооел Скопје е строго во согласност со важечките закони за заштита на податоците при користење и обработка на лични информации. Порше Македонија дооел Скопје има право да користи лични, но и анонимни податоци во законски дозволениот опсег, што подлежи на ограничувања засновани на правата на испитаниците опишани подолу.

 

Оваа изјава за приватност се однесува само на www.moon-power.mk и нејзините придружни страни, а не на веб-страниците со кои управуваат и контролираат трети страни. Ве молиме, проверете ги изјавите за заштита на податоците за веб-страниците управувани и контролирани од трети страни, бидејќи овие веб-страници се надвор од наша контрола и Порше Македонија дооел Скопје не се одговорни за нивната содржина или за мерките за заштита на податоците.

 

I. Безбедност на податоците

[1.1] Порше Македонија дооел Скопје презема соодветни технички и организациски мерки за заштита на вашите информации, кои, меѓу другото, ги штитат вашите информации од загуба, манипулација или неовластен пристап. Преземените мерки редовно се проверуваат и постојано се прилагодуваат на моменталната состојба на уметноста.

 

II. Собирање и обработка на лични податоци

[1] Информации дадени од вас

Ние ги обработуваме личните податоци исклучиво во согласност со важечките регулативи за заштита на податоците. Кога комуницирате со нас или ги внесувате вашите информации во една од формите на нашата веб-страница, вие сте свесни дека информациите што ги давате во соодветна форма ќе бидат обработени за целите опишани подолу и опишани (видете точки IV и V.).

  

[2] Информациите што ги собравме

Кога ја посетувате нашата веб-страница, колачињата автоматски собираат лични информации. Подетални информации за колачињата што се користат на нашата веб-страница можете да ги најдете во точката VII. и во нашите Упатства за колачиња.

 

III.Партнери

Порше Македонија дооел Скопје не ја извршува целата обработка само на личните податоци, туку користи помош од професионални партнери, поточно Porsche Informatik GmbH со седиште во 5020 Салцбург и Vivid Planet Software GmbH со седиште во 5302 Henndorf am Wallersee, постапувајќи според упатствата Порше Македонија дооел Скопје. .

Партнерите се внимателно избрани и гарантираат дека обработката на вашите информации се врши во согласност со одредбите за заштита на податоците и со почитување на вашите права, со соодветни технички и организациски мерки. Партнерите не смеат да користат лични информации што им останале да ги користат за свои или промотивни цели или да ги споделат со трети страни.

Покрај тоа, ниту Порше Македонија дооел Скопје. вашите информации нема да ги предадат на трети страни - како што се издавачи на директориум и агенции за директен маркетинг.

 

I. Обработка на податоци што не подлежат на обврска за добивање на дозвола

 

Општа форма за контакт

 

Форма на контакт: Оваа одлика им овозможува на корисниците на веб-страницата да испраќаат прашања до тимот на Moon-Power. Кога поднесувате образец за контакт, вашите лични информации од полето за контакт (име и презиме, е-пошта, телефонски број и текст на вашето барање) се обработуваат со автоматски средства за понатамошно рафинирање на вашето прашање и интерес за нашите производи.

 

Цел: одговорете на вашето прашање

Правна основа: легитимен интерес

Време на складирање: 12 месеци

 

 

 

II.Процесирање на податоците што се предмет на обврска за добивање на дозвола

Порше Македонија дооел Скопје ги обработува личните податоци наведени во точка II. за следниве цели:

Пријава на билтен:

Информациите дадени на најавување (е-пошта) се користат само за испраќање билтени, а ние ги користиме за тоа

адресата за е-пошта што ја дадовте. Потоа мора да потврдите дека вие, како сопственик на е-пошта, сте се согласиле да го примате билтенот (т.н. двојно тргнување). Може да ја повлечете претплатата во кое било време со користење на опцијата за претплата што е дадена во билтенот или со испраќање порака на office(kwfat)porsche.com(kwfdot)mk

Цел: да испраќате информации за производи, услуги и настани

Правна основа: согласност

Време на складирање: За време на доставувањето на билтенот или до одземањето на овластувањето.

 

III.Дополнителни услуги за електрична инфраструктура

Пренесување на информации за советување и продажба на станици за полнење на електрични возила (wallидници), фотоволтаични и системи за складирање и други производи и услуги поврзани со електрична мобилност.

 

Заради консултација и продажба на станици за полнење и фотоволтаични системи, вашите информации за контакт и идентификација ќе бидат доставени до Порше Македонија дооел Скопје., или партнери за изградба на електрична инфраструктура. Во овој поглед, вашите информации, доколку се сметаат за неопходни, ќе бидат доставени до надлежните органи, давателите на мрежни услуги, добавувачите на електрична енергија и / или агенциите за финансирање за целите на разни службени процедури, со цел да се добијат лиценци и да аплицираат за субвенции.

 

Информации за контакт и идентификација

 

Цел: консултантски услуги и услуги за продажба на станици за полнење, системи за фотоволтаично и складирање и други производи и услуги поврзани со електрична мобилност.

 

Правна основа: Договор или пред договорна врска врз основа на истрага на клиентот, или легитимен интерес

 

Време на складирање: 7 години; Ако вашето пребарување не резултираше со склучување на договор за купување, вашите податоци повторно ќе бидат избришани по 2 месеци.

 

* Точни полиња за податоци: контакт лице во организацијата, адреса, назив, име и презиме, име на компанија, улица, поштенски код, место, земја, телефонски број, достапност (од / до), е-пошта, избран производ или услуга ( општо советување, преглед на локацијата) и префериран датум (датум / време)

 

I. Социјални додатоци

Колаче е мала текстуална датотека што ги чува Интернет поставките. Оваа технологија ја користат скоро секоја интернет-страница. Вашиот прелистувач ја презема оваа датотека првиот пат кога ќе посетите одредена страница. Следниот пат кога ќе ја отворите таа страница со истото терминално колаче и информациите зачувани таму, таа се испраќа или на веб-страницата што ги генерираше ("Колаче од прва рака") или на друга веб-страница на која припаѓа ("Колаче од трети страни"). На овој начин веб-страницата препознава дека веќе е посетена преку тој прелистувач и понекогаш ја прилагодува содржината што се прикажува.

Подетални информации за колачињата што се користат на нашата веб-страница може да се најдат во нашите упатства за колачиња.

 

II. Права на испитаници

Имате законско право на информации, како и на корекција, бришење, ограничување на обработката, право на приговор против обработка на податоците и право на преносливост на податоци, доколку тоа е законски предвидено. Во случај на повреда на одредбите за заштита на личните податоци, Порше Македонија дооел Скопје ќе ве извести веднаш ако таквото кршење може да предизвика висок ризик за вашите права и слободи. Жалбата може да се поднесе до надлежната институција за заштита на податоците.

 

Сите горенаведени права можете да ги остварите директно со Порше Македонија дооел Скопје. со испраќање е-пошта на moon(kwfat)porsche.com(kwfdot)mk

 

III. Информации за контакт

Менаџер за обработка:

Порше Македонија дооел Скопје.

бул. Босна и хецеговина бр. 4,

1000 Скопје

Северна Македонија

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи