POWER
Wallbox Basic

Природната еволуција на управувањето со полнење за вашиот дом

 

Темата за заштита на животната средина станува сè поважна за сè повеќе луѓе. Затоа е-мобилноста е повеќе актуелна од кога било. Компатибилен со сите електрични и приклучни хибридни возила. Станица за полнење за вашиот електричен автомобил дома: Најдобра комбинација на технологија, дизајн, функционалност и поврзување, комбинирана во една од најнапредните зидни кутии во светот. Со MOON Wallbox Basic, можете да го наполните вашиот електричен автомобил безбедно и лесно со моќност за полнење до 11 kW. Без разлика дали е во гаража, подземна гаража, пристаниште или на паркинг простор.

Тука сме да помогнеме
Тука сме да помогнеме

Карактеристики

Моќност за полнење
до 11 kW

Kабел за полнење
со приклучок Type 2

Врвен квалитет
од Австрија

Безбедност
Интегрирана заштита

Технички карактеристики

Моќност од 11 kW  

Капацитетот за полнење на MOON Wallbox Basic е поголем отколку кај приклучоците на Шуко. Поточно, моќноста за полнење е 11 kW, што е околу 5 пати поголема отколку кога е поврзана со штекер за домаќинство. Во исто време, MOON Wallbox Basic убедува со едноставно, практично работење, безбедно ракување, вклучувајќи заштитна функција и кабел долг 4 метри за оптимално полнење на вашето електрично возило.

 

Безбедност  

MOON Wallbox Basic обезбедува 100% сигурност при вчитување на електричното возило, во согласност со сите законски стандарди. DC откривање на струјата на дефект, заштита од механички удар и употребливост при температури од -25 ° C до + 50 ° C обезбедуваат оптимални услови за безбедност.

 

Квалитетен производ "Изработен во Германија"  

Покрај удобната употреба и одличен сооднос цена-перформанси, MOON Wallbox Basic обезбедува најдолга можна забава при полнење на електрично возило благодарение на висококвалитетната изработка и производство во Германија како технолошка локација. Затоа, MOON Wallbox Basic не беше развиен само во Германија, туку исто така го произведува и глобалниот добавувач на автомобили.

 

Безбедно и брзо полнење

Наполнете безбедно  

Стандардните приклучоци за домаќинства не се дизајнирани со часови целосно полнење на електрична енергија. Со моќност од 11 kW, MOON Wallbox Basic беше специјално дизајниран за полнење е-автомобили и спречува да се преоптовари колото на домаќинството.

 

Заштедете електрична енергија  

Со ефикасност до 98%, MOON Wallbox Basic работи исклучително ефикасно. Ова значи дека скоро целата енергија што се влева во станицата за полнење, исто така, се враќа во автомобилот како корисна моќност. Тоа заштедува време и пари.

 

Кратко време на полнење  

Пократкото време на полнење во однос на стандардниот приклучок за енергија, ви заштедува време. Volkswagen ID.3 би полнел постојано 25 часа на стандарден приклучок од 230V со моќност од 2,3 kW. Станицата за полнење го скратува овој пат на околу 5 часа.

 

Управување со енергија Бидете помалку зависни од електричната мрежа и префрлете се на комплетното решение на MOON. Флексибилен и прилагодлив.

Повеќе производи MOON Добијте и чувајте енергија

MOON фотоволтаичен систем

Создавајте енергија на лице место: Фотоволтаичните системи генерираат еколошка соларна енергија. Контактирајте нè и добијте повеќе информации.

Moon за дома  

Чувајте ја чистата соларна енергија произведена од фотоволтаичен систем и користете ја подоцна за да го наполните вашиот електричен автомобил.

 

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи