Нашиот енергетски концепт за иднината За вашиот дом денес

Решенијата МООН за приватни клиенти убедуваат со нивниот елегантен дизајн, компактност и лесно ракување.

POWER
Wallbox Basic

Моќност за полнење до 11 kW
1
Едноставно, безбедно, брзо
2
Вклучено Тековен модул за дефект DC
3

POWER
2Go комплетен сет

Апликација за Bluetooth и паметен телефон
1
Прилагодлива струја за полнење
2
Може да се користи насекаде
3

MOON
Wallbox Connect

Моќност за полнење до 2x 22 kW
1
Контрола на паметни мрежи
2
Интеграција на податоци преку OCCP
3

MOON
AC полнач

Интелигентна станица за полнење
1
До 2 точки за полнење
2
Управување со динамично оптоварување
3

MOON
Wallbox Comunity

Интелигентна технологија за полнење
1
„Напојување“ и „паметни“ режими за полнење
2
Моќност за полнење до 22 kW
3

MOON
Домашно складирање

10-годишна гаранција
1
10.000 циклуси на полнење
2
„Произведено во Германија“
3

PLUG & PLAY

Мотото е приклучок и репродукција: Системите се лесни за инсталирање и можат брзо да се поврзат со постојниот фотоволтаичен систем. Тие работат целосно автоматски и без одржување. Како да го наполните вашиот електричен автомобил безбедно и брзо со решенијата MOON.

MOON КОМПЛЕТЕН СИСТЕМ

Со складирањето на домот MOON, можете привремено да ја чувате енергијата генерирана од вашиот фотоволтаичен систем, правејќи се себеси независни од вашиот снабдувач на електрична енергија и премостувајќи ги прекините на електрична енергија.

Повеќе производи MOON Добијте и чувајте енергија

MOON фотоволтаичен систем

Создавајте енергија на лице место: Фотоволтаичните системи генерираат еколошка соларна енергија. Контактирајте нè и добијте повеќе информации.

Moon за дома  

Чувајте ја чистата соларна енергија произведена од фотоволтаичен систем и користете ја подоцна за да го наполните вашиот електричен автомобил.

 

Често поставувани прашања

Што треба да размислувам при купување wallbox?

 Во зависност од постојната инсталација на куќата и посакуваното електрично возило, мора да се следат следниве параметри: капацитет за полнење на wallидот, капацитет за полнење на возилото, соодветност на отворено на wallидот, интеграција во решенија за паметни домови, блокирање на опциите на theидот и интеграција во системите за наплата.

Како се напојува мојата wallbox станица за полнење ?

Во принцип, постојат две опции за снабдување на вашето електрично возило, користење на постојниот договор за електрична енергија или инсталирање на фотоволтаичен систем.  

 Со фотоволтаичниот систем произведувате сопствена соларна енергија и заштедувате трошоци за електрична енергија секој ден. Вишокот на сончева електрична енергија или се влева во складирање дома и може да се користи повторно или директно во вашето електрично возило за да ја полните батеријата.

Изведба.

Кои се придобивките од комбинирањето на полначот за wallbox МООН и резервоарот за дома МОН?

Залагајќи се за wallbox кутија МООН и домашно складирање МООН, се одлучувате за апсолутни квалитетни производи кои се развиваат и произведуваат во Германија како високо-технолошка локација.  

 Поврзувањето на двата производи со фотоволтаичен систем, сепак, нуди дополнителни предности: Со производство на сопствена електрична енергија на лице место, станувате независни од снабдувачот на енергија. Тие складираат вишок електрична енергија, која не може да се користи директно во куќата, а исто така го користат ONидот МОДОН за да го наполните вашето возило со самопроизведена енергија.

Дали комбинацијата на MOON Wallbox и MOON зачувување на домови има смисла, без оглед на фотоволтаичниот систем?

Во основа, комбинацијата на двата елементи може да има смисла дури и без поврзување со системот за фотоволтаици, на пример, ако сакате привремено да складирате поевтина ноќна електрична енергија во вашиот дом и потоа да ја користите за полнење на електричното возило.

Каде можам да добијам стручен совет за синхронизирање на мојот фотоволтаичен систем, полнач за wallидници и домашен резервоар?

 Марката Мун на Allmobil GmbH е ваш контакт за сè да се направи со е-мобилноста. Ве молиме, испратете го вашето барање на е-пошта: office(kwfat)moon-power(kwfdot)com

Дали имате дополнителни прашања?

 Среќни сме да одговориме на вашите прашања. Пополнете го нашиот формулар за контакт. Вие исто така сте добредојдени да ни испратите е-пошта на office@moon-power.com.

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи