POWER
Фотоволтаични системи

 Производство на електрична енергија како фактор на успех

Со фотоволтаичен систем, вие произведувате своја електрична енергија и со тоа ја намалувате потрошувачката на електрична енергија од вашиот добавувач на енергија. Со свој фотоволтаичен систем, добивате долгорочна сигурност на цените и независност. Флуктуациите во цената или зголемувањето на електричната енергија се нешто од минатото затоа што произведувате електрична енергија на стабилна основа.

Тука сме да помогнеме
Тука сме да помогнеме

Историја на фотоволтаичните системи

 

Идејата за фотоволтаични системи датира уште од 1839 година, кога Александар Едмонт Бекерел открил можност одредени материјали да емитуваат електрична енергија кога би биле изложени на светлина. Особено Алберт Ајнштајн играл голема улога во понатамошните истражувања - во 1905 година тој го објаснил "фото-ефектот", за што подоцна му била доделена и Нобелова награда.

Фотоволтаични ќелии се користат уште од крајот на 50-тите години на минатиот век. Во меѓувреме, тие се користат за производство на електрична енергија низ целиот свет и се користат на покриви и фасади, машини за билети за паркирање, зидови со звучна изолација, рачни калкулатори или на отворени простори.

Флексибилен и прилагодлив

MOON Фотоволтаични системи

MOON нуди фотоволтаични системи со излези од 5 до 300 kWp за приватни и корпоративни клиенти. Овие се планирани, изградени и пуштени во употреба од страна на нашите партнери од МОН. Се разбира, ние исто така го преземаме процесот на аплицирање за финансирање за вас. Забележете дека апликацијата за финансирање мора да се достави пред да започнат градежните мерки. Конечната одлука за изградба на фабриката, исто така, може да се донесе по одобрувањето на финансирањето.

 

Барања

Најважниот услов за вашиот фотоволтаичен систем е површина на покривот, ограда од балкон, фасада, карпоп или друга област на која сакате да го изградите вашиот фотоволтаичен систем. Фотоволтаичните системи се независни од локацијата, директната сончева светлина не е апсолутно неопходна. Фотоволтаичниот систем генерира електрична енергија веднаш штом има дневна светлина, затоа во облачно време и не треба да се насочува директно кон југ. За да ја оптимизирате потрошувачката, можеби е поволно да ги насочите фотоволтаичните ќелии на исток или запад.

Вашите предности

сопствено напојување

одржливо и слободно производство на СО2 електрична енергија

Долг работен век

Безбедна инвестиција во иднина

Заштедете време и пари

 Во случај на вишок на производство, електричната енергија се внесува во јавната електрична мрежа и се надоместува или евентуално складирана во продавница за електрична енергија. Ова заштедува пари и дава препознатлив придонес за животната средина и иднината. Со фотоволтаичен систем, се подготвувате за иднината и ја гледате вашата одржлива одлука видлива.

Инвестиции во иднина

 Внимателно испланираниот и инсталираниот фотоволтаичен систем бара малку или воопшто одржување бидејќи нема делови што се движат. Амортизацијата се одвива во околу половина од животниот век на гаранцијата. Откако ќе истече гаранцијата за перформанси од 25 години, модулите сè уште се функционални и имаат излез од само 0,25% p.a. намалена.

 

Почитување на имотот

 Со фотоволтаичен систем, вредноста на имотот се зголемува затоа што оперативните трошоци се намалуваат на долг рок. Фотоволтаичните системи МОН се достапни во различни големини и затоа се идеални за која било површина на покривот.

УПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА Бидете помалку зависни од електричната мрежа и префрлете се на комплетното решение на MOON. Флексибилен и прилагодлив.

Повеќе производи MOON Решенија за складирање на Moon

Moon за дома

 Чувајте ја чистата соларна енергија произведена од фотоволтаичен систем и користете ја подоцна за да го наполните вашиот електричен автомобил.

Moon за Комерцијално складирање

За комерцијални апликации. Голем, но сепак флексибилен - е клучно за складирање на енергија.

 

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи