POWER
Домашно складирање

Чувајте ја електричната енергија со леснотија и испорачајте ја флексибилно благодарение на највисок квалитет и издржливост.

Чувајте ја чистата соларна енергија произведена од фотоволтаичен систем и користете ја подоцна за да го наполните вашиот електричен автомобил. На овој начин стекнувате независност од вашиот снабдувач на енергија.

 Складирањето на домови МООН работи на Sonnen Technology.

 

Тука сме да помогнеме
Тука сме да помогнеме

Карактеристики

Ефикасност
до 98%

Интернет во секое време
Користење и потрошувачка

Издржлив
> 10.000 циклуси на полнење

Заштеда на простор
Компактен дизајн

Технички карактеристики

Капацитет на складирање од 2,5 до 45 kWh  

Капацитетот на складирање може да се прилагоди на вашите енергетски потреби во чекори од 2,5 kWh и е достапен со капацитет на складирање од 2,5 до 45 kWh.

 

Димензии

 Во зависност од верзијата, единицата за складирање дома МООН е висока меѓу 88 и 186 см, ширина 67 см и длабочина од 23 см и, во зависност од големината, тежи помеѓу 81 и 200 кг.

Технологија на батерии  

Батериите за фосфат на литиум железо (LiFePO4) користат сигурна, одржлива и безбедна технологија на батерии. Во споредба со батериите во паметните телефони или лаптопите, затоа е особено издржлив, екстензивно тестиран и особено погоден за употреба во домот.

 

Особено издржлив

10.000 циклуси на полнење  

Складирањето на домови MOON ви овозможува повеќе од 10,000 циклуси на полнење. Циклусот на полнење одговара на времето на полнење на целосно испразнета батерија до целосно полнење.

 

10-годишна гаранција  

Основната гаранција за чување дома е 10 години.

 

20 години траење на батеријата  

Тековниот век на батеријата за складирање дома е дизајниран да биде околу 20 години. Со батерија за во автомобил или батерии што се полнат за паметни телефони, просечниот животен век има тенденција да биде пократок.

 

Флексибилен и висок квалитет

Интелигентна интеграција  

Сите вообичаени топлински пумпи и комбинираната топлинска и електрана можат да бидат интегрирани во складирањето на домот МООН.

 

Направено во Германија  

Ако одберете складирање дома, исто така ќе се одлучите за највисока безбедност и квалитет "Made in Germany".

 

Моќ за итни случаи  

За безбедно напојување дури и во случај на прекин на електрична енергија.

 

Како работи складирањето на домот МОН?

 Чистата електрична енергија не мора да биде скапа: Со фотоволтаичен систем, можете да произведувате своја електрична енергија по трошоци кои се значително пониски од вообичаената цена на електричната енергија. Со складирање на домот МООН како складирање електрична енергија, оваа електрична енергија е достапна дење и ноќе. Бидејќи интегрираната батерија е испробано и тестирано високо-технолошко сончево складирање, со кое можете лесно да ја зачувате самопроизведената соларна енергија од вашиот фотоволтаичен систем. Ова значи дека можете да покриете околу 80% од годишните потреби за електрична енергија со самоизработена енергија и тешко ви е потребна електрична енергија од традиционален снабдувач. Вашиот главен извор на енергија е сончева светлина, така што вашата произведена електрична енергија е чиста. Заштедувате големи количини на CO2 и правите нешто за околината.

Користете го домашниот резервоар MOON за да користите сопствена соларна енергија од 0 до 24 часа

Чувајте ја сончевата енергија секогаш кога сонцето сјае и пристапете до неа повторно во вечерните часови или во текот на ноќта? Нема проблем со складирањето на домот МООН! Бидејќи со ова складирање на енергија можете да се снабдите скоро целосно со само-произведена електрична енергија од вашиот фотоволтаичен систем.  

 Складирањето во домот складира вишок електрична енергија од вашиот фотоволтаичен систем што не ви треба во моментот и го прави достапен повторно подоцна. Во вечерните часови и во текот на ноќта, тогаш можете да ја користите зачуваната енергија од денот. Ова создава вистинска независност во вашиот дом и значително ги намалите трошоците за електрична енергија.

Текот на денот со зачувување на соларна енергија:  

 

Наутро: Штом изгрева сонцето, вашиот фотоволтаичен систем произведува електрична енергија. Сепак, електричната енергија произведена во утринските часови не може да ги покрие сите ваши потреби за електрична енергија. Затоа, системот за складирање на домови МООН ја снабдува преостанатата електрична енергија со зачувана енергија претходниот ден.  

 

На ручек: Во текот на денот, фотоволтаичниот систем произведува најмногу електрична енергија. Меѓутоа, честопати никој не е дома во текот на денот, поради што потребната моќност е соодветно ниска. Вишокот на електрична енергија произведена за ова време се чува во складирањето на домот МОН. Ако складирањето е целосно наполнето, вишокот се внесува во јавната мрежа и се исплаќа во согласност со вашата повластена тарифа.  

 

Во вечерните часови: Фотоволтаичниот систем сега испорачува малку или никаква електрична енергија, при што побарувачката за електрична енергија го достигнува својот врв. Оваа потреба сега ја покрива вашиот дом за MOON со зачуваната електрична енергија од денот.  

 

Повеќе производи MOON Генерирајте енергија сами

MOON фотоволтаичен систем  

Создавајте енергија на лице место: Фотоволтаичните системи генерираат еколошка соларна енергија.

 

Оваа веб страница користи колачиња за да ја прилагодиме страницата според вашите потреби.
Прифати и продолжи